Med fokus på utfordring og mestring i vill natur, alene og sammen med andre.

Uke 40 – Hoddevika 2

Hallo igjen!

Denne uken var vi tilbake igjen i Hoddevika! Værmeldingen viste sterk vind og mye nedbør. vå himmelske far Eirik var dessverre ikke med denne uken, men han sendte sin trofaste hjelper Tobias til å være med oss. Eirik fortalt oss för vi dro at hvis det ble for mye vind, kunne vi alltids sove i caravellene… Det gikk heldigvis bedre enn vi hadde forventet, og teltene ble satt opp under en litt amper stemning i klassen, men da teltene först var satt opp og vi fikk i oss mat i skrotten steg hummöret snabbt. Da vi ankom var bølgene mye större enn de var forrige uke. Bølgerapporten sa at det skulle bli fem meter høye bølger, dermed var best at vi stod over surfing denne kvelden. Likevel var det noen overmodige gutter som tok seg ut i vannet. Det varte ikke særlig lenge, for mörket kom fort og bølgene krevde mer enn forventet.

Den samme kvelden viste bölgerapporten for morgendagen at bølgene var aller best ved morgengry. dermed bestemte vi oss for å stå opp tidlig for å utnytte dette. Ettersom at det ene teltet var litt skjevere oppsatt enn det andre, sov alle i det samme teltet (ikke Tom). Det var koselig :). Det ble en velig god surfeökt, da vi först kom oss opp. vi var nesten alene på stranden og Hoddevika viste oss en ny side av seg med regnbuer og sol gjennom skyene. Etter et par timer med nydelig surfing gikk vi opp for å spise gröt. Senere på dagen hadde vi også en nye nais surfeökt, med litt flere folk i vannet, men fortsatt like bra bølger. Til middag prøvde vi oss på rester av forrige ukes fiskegryte, men den falt ikke alle i smak… dermed ble det også litt pølse og potetstappe på folket. Eirik hadde også kjøpt inn cookies til oss på tilbud (selvfølgelig) som vi spiste med glede. ettersom at denne morgenen var en så stor suksess, bestemte vi oss for å gjøre det samme neste morgen.

På morgenen denne dagen var stranden like tom som dagen för og bølgene minst like bra. det ble en god og lang økt i vannet for de fleste. etter lunsjen var det bare et par stykker som bega seg ut i vannet igjen. Resten pakket sammen teltene, lagde middag eller gikk på tur. Da det var dags att åka viste det seg at den ene caravellen hadde gått tom for ström… men efter att ha knuffat i gång bilen gikk den som på smör. Det var derimot litt större problemer med den andre bilen. På veien til hoddevika viste det seg at det var problemer med bremsevæsken og vi måtte stoppe for å sjekke dette ut. vi klarte å löse problemet på veien til med et stopp på et verksted i Selje, men hvor vi skulle stoppe på vei tilbake var mer krevende. Men etter å ha spurt lokalbefolkningen om hjelp fant vi en mann som var så hygglig at han kunne åpne sitt verksted for oss og fylle på bremsevæske 🙂 stemningen i bilene på vei tilbake til skolen var bra ettersom de fleste av oss følte at vi hadde tatt et steg videre i vår surfekariere.

Vell tilbake på skolen var de fleste klare for å reise på höstferie å treffe kjente og näre igjen. Det føltes rart å dra fra skolen og alle her etter så intensive uker sammen. Denne uken var en god avslutning på den förste perioden på maure <3

VARMA HÄLSNINGAR från Friluftsliv Sunnmørsalpane <3