Med fokus på utfordring og mestring i vill natur, alene og sammen med andre.

Uke 39 – Hoddevika

Hei, bloggen! Dette er Hanne og Alma:)

Nå er vi tilbake igjen fra en sinnsykt fin opplevelse på Stadt surfing, helt ytterst vest i Norge. Vi fikk kjørt oss skikkelig i vannet på godt og vondt. Vi skal ikke legge skjul på at det ble en del nose-diving i starten, men jo mer tid vi fikk i vannet jo bedre ble ferdighetene:). Turen startet på mandag formiddag etter et kjapt sikkerhetskurs med Martin. Det var et interessant og lærerikt kurs hvor vi fikk et dypere innblikk i hva surfing egentlig dreier seg om. Vi kom oss omsider avgårde alle sammen i mini-bussen. Allerede da vi ankom Stadt begynte første surfe-leksjon i solnedgangen. Vi var en gira gjeng som var sykt klare for å teste ut surfing. Det ble en litt tøff start hvor vi virkelig merket hvor kraftige bølgene var. Plutselig ble vi kastet av brettet og inn i en vaskemaskin. Alle taklet bølgene ulikt, noen kjente på mestringsfølelse, mens andre kjente mer på taperfølelsen. Aiaiai! En av de tingene som gjorde denne turen veldig bra, var det nydelige været. Det var helt upåklagelig og vi kunne ikke bedt om en bedre start på våre surfedager. Hver gang det kom et blaff av vind var det som å være på sydentur, nesten tropisk luft. Mest sannsynlig kommer dette til å være den siste turen med så gode forhold, så dette nøt vi til det fulleste. Vi var jo ikke de eneste som skulle surfe i Hoddevika disse dagene. Stranden er så lang at det var god plass til mange brett og mennesker samtidig:) Det var folkehøgskole-klasser fra hele landet som drev med det samme som oss. 
I motsetning til X-Bali bodde vi i svenske telt, store og robuste militær-telt. Det var en opplevelse i seg selv ettersom det krevde mye samarbeid for å sette opp et robust telt. Samtidig var det morsomt og koselig å sove så mange sammen. 

Etter noen herlige dager i Hoddevika var det klart for hjemreise. Det var en morsom tur uten om det vanlige, med en stor fiskegryte plassert midt i bilen. Alma stod for røring med gigant-sleiva i gigant-gryta. Alle tok en deilig middagslur i mini-bussen, før vi invaderte fergen til Volda. Det var en sykt fin solnedgang over Sunnmøre.

De neste dagene brukte vi på å forberede elevkvelden som vi i Friluftsliv Sunnmørsalpene skulle arrangere. Det vanskeligste med å arrangere elevkvelden var at vi skulle lage både middag til 112 pers, og lage et heidundranes show og program for hele kvelden. Etter mye om og men kom vi frem til at temaet for kvelden skulle være 2000-tallet;) det legendariske tiåret vi ble født! Høydepunktet for kvelden var å kåre beste kostymet ettersom de aller fleste gikk inn for å vinne. Det var alt fra Britney Spears til Eminem. Kvelden gikk over all forventning, til tross for tidspress og litt vel mye kaos….

Vi takker for oss! Håper dere gleder dere til neste ukes blogginnlegg 😉