Med fokus på utfordring og mestring i vill natur, alene og sammen med andre.

uke 37 – linjeuke til Kolåstind

Guten Tag!

Uke 37… overgikk alle våre forventninger. Det var ikke så mye tid som ble brukt innendörs denne uken, det var derimot friluftsliv som sto på skjemaet. Mandag reiste vi til Ytre Standal, noen syklet mens andre (de syke) ble kjørt.

Alle forhold lå tilrette for at vi skulle få en super tur – vindstille, sol og vakre fjell. Blant alle de spektakuläre fjellene fant vi den perfekte teltplassen for de neste dagene. I basecamp brukte vi mye tid på matlaging og bålkos, helt herlig var det.

Det vi alle så frem imot var selve turen til Kolåstind, også kalt kongen av sunnmörsalpene;) En helt vill topp som innebærer en tur med både klyving og brevandring. På denne turen var det ikke bare vår Gud Eirik som var med, men også hans likemann, tindeveilederen Sverre. I og med at vi var litt trötte og seige på tirsdags morgen, begynte vi ikke å gå för klokken 14… dette, i tillegg til Sverres mange anekdoter og funfacts, førte til at vi ikke nådde toppen den dagen. Men det var kanskje like så greit, for fant en perfekt soveplass rett nedenfor isbreen. der sov vi alle under stjernene, en natt vi sent vil glemme.

klokken 5:00 stod vi opp morgenen etter. det var underbart att gå på breen med soloppgangen i ryggen. redan 10:00 stod vi på den spektakulära toppen i strålende solskinn. Utsikten var magnifique ;).

På veg ned från toppen skedde alt fra neglefiling, isöksning och mobilmistande. turen ned vert en annan rut en turen upp. Vell nede i campen var alle sykt sultne pga beregning av for lite mat på turen opp, så vi lagde en STOR middag i vegetarstil.

Dagen efter var vi lite trötta och följde me en fysiklektion med Sverre i stede for å gå tur. der lärte vi om täljer och kraft for å lage vår egen zipline. vi kosta oss hele dagen og på kvällen åt vi en god middag och hörde på historier som Eirik fortalte. det var koooooos :).

Fredag morgen stod vi opp tidlig for å pakke sammen og reise hjem. noen syklet mens andre busset. sykkelturen innebar bading og saueklapping. alle rakk tilbake til den gode salatfredagen och en varm og lang dusj <3

Under lördagen hadde vi seminar der folk fra fairtraide kom å snakket om arbeidet sitt i Örsta og ansvaret maure fhs har som en fiartraide skole. dagens høydepunkt var dessverre ikke seminaret, men derimot Ingrids seier i stein saks papir mesterskapet. Reyhan slo også til med en delt seier i hi-ha-ho runden.

VARMA HÄLSNINGAR från Friluftsliv Sunnmørsalpane <3